5 tips voor dieptereiniging in de keuken
De keuken is de plek waar u eten bereidt. Voor veel mensen is het ook de plek waar gegeten wordt. Het is dan ook belangrijk dat u uw keuken goed schoonhoudt. Zeker als het de keuken van uw bedrijf, restaurant, café of hotel betreft. Dan is een regelmatige dieptereiniging essentieel om aan de strenge HACCP norm te voldoen. Bij een dieptereiniging maakt u uw keuken ook schoon op plekken die u met het blote oog niet ziet en die u niet wekelijks schoonmaakt. Zo weet u zeker dat uw keuken ook écht schoon is en blijft. Hoe u dit het beste aanpakt? Ro-Tec geeft u in dit artikel 5 handige tips.
1. Verwijder alle vetvlekken
Als u dagelijks na het koken uw aanrecht en uw fornuis even schoonmaakt, doet u dat waarschijnlijk even snel met een vaatdoekje en misschien een klein sopje. Bij een dieptereiniging is het aan te raden om ook echt alles goed te ontvetten. Gebruik hiervoor een goede ontvetter en zorg ervoor dat u vet verwijdert op zoveel mogelijk plekken. Ontvet bijvoorbeeld goed uw fornuis, de afzuigkap, deurtjes van keukenkastjes, het aanrecht en achter roosters.


2. Maak ook in de keukenkastjes schoon
Als u denkt aan de binnenkant van uw keukenkastjes, dan denkt u wellicht dat die niet snel vies worden. Helaas is niets minder waar. Zorg er daarom voor dat u bij een dieptereiniging ook de binnenkant van uw keukenkastjes schoonmaakt. Maak een sopje, ruim de kastjes uit, haal de planken eruit en reinig alles grondig. Doe dit 1 keer in de 3 maanden. Zorg er ook voor dat u voedsel zoveel mogelijk in luchtdichte verpakkingen bewaard. Zo voorkomt dat bijvoorbeeld meelmotten eitjes leggen in etenswaren zoals gedroogde pasta.
4. Maak uw oven en/of magnetron schoon
Maak uw over en/of magnetron goed schoon. Dit doet u het beste met wat sop en wat afwasmiddel. U kunt eventueel ook allesreiniger hiervoor gebruiken. Heeft u moeite met het losweken van bepaalde soorten vuil? Dan kunt u citroensap gebruiken om vuil los te weken. Dit kan ook meteen helpen om nare geurtjes weg te krijgen. Is er sprake van vuil dat echt hardnekkig vastgekoekt zit? Smeer de binnenkant van de oven of magnetron dan in met groene zeep en laat het een nacht staan. De volgende dag kunt u het er dan vaak met een spons vanaf schrobben. Het gebruik van desinfectiemiddelen is in de meeste gevallen niet nodig.
5. Maak alle overige apparaten schoon
Tot slot is het ook belangrijk om, zoals u vaker doet, de buitenkant van alle overige apparaten even schoon te maken met een sopje en wat allesreiniger. Denk hierbij aan het schoonmaken van uw koffiezetapparaat, broodrooster, airfryer, waterkoker etc. Maak hierbij ook het aanrecht en de achterwandjes goed schoon. Vergeet hierbij kieren, hoeken en gaten niet. Dit zijn plekken waar vuil zich snel ophoopt en waar bacteriën zich snel vermenigvuldigen.
Laat uw keuken door Rotec schoonmaken
Goede keuken reiniging is de manier om een keuken schoon te houden. Dit is nodig om aan de HACCP-richtlijnen te voldoen. Ga naar Rotec voor een dieptereiniging in uw keuken. Dan zorgen wij ervoor dat uw keuken schoon en hygiënisch is. Bel naar 06 160 160 00, stuur een e-mail naar info@ro-tec.nl of vul het contactformulier in om direct een afspraak te maken.
Wat vinden onze klanten?
Ik zou dit bedrijf zeker aanraden.
Voor de grote schoonmaak klus!!
Waarmee kunnen we je van dienst zijn?
Neem gerust contact met ons op! Vul onderstaand formulier in, en we beantwoorden je vraag binnen 24 uur.